Wat is Zelfrealisatie?

Zelfrealisatie in het nú, is voor en door jou. 

Wat beweegt jou en wat betekent zelfrealisatie voor jou? 
Dit is een plaats om iets te schrijven/delen over wat je tot nu toe ervaart op het gebied van zelfrealisatie/verlichting/geluk – om jezelf en anderen te inspireren en stimuleren te leven vanuit waar-achtig-heid. 

Deze tijd van chaos biedt de kans om te leven in het verrukkelijke nú waar alles ontstaat en verdwijnt! Voel jij een onstilbaar verlangen naar wie je écht bent, naar permanente vrijheid, naar liefdevol bewustzijn?

Ben je bereid om liefdevol de pijn binnen te gaan zonder verhaal over verleden of toekomst? 
In de kern van je pijn onthult zich je gerealiseerde zelf. 

Je bent van harte welkom om in je eigen woorden te delen wat je hebt gerealiseerd en/of wat je tegenkomt!

Reacties deelnemers:
Zelfrealisatie is voor mij…

Het is een zegen, een groot geschenk, om het web van leugens te mogen ontdekken dat door de Mind gecreëerd wordt.
Daarna is het een goddelijk geschenk om te ervaren hoe dit web zichzelf ontrafelt, waardoor steeds meer afstand van de Mind ontstaat.
Wat een vrijheid!
Wat een opluchting om…
… niet meer onderhevig te zijn aan de ‘verplichte nummers’ van verjaardagen, huwelijken, begrafenissen, familiebijeenkomsten – tenzij ik er écht zin in heb.
… vrij te zijn van de door de maatschappij en vooral gezin en werk ‘gij zult (niet)’-regels.
… het fnuikende van kale oordelen en vruchteloze meningen (“Wat vind je ervan?”) in te ruilen voor de waardering die ontspruit in het hart en die werkelijke kleur geeft aan het gevoelsleven én verbindingen voedt.
… behalve de praktische zaken zoals een afspraak met de tandarts, niet meer bezig te zijn met de toekomst – die niet bestaat – en vooral met het verleden, dat voorbij is en met rust gelaten kan worden.
Zelfrealisatie is dus voor mij de vrijheid van het klakkeloos volgen van de Mind, tezamen met het authentiek leven in het hier-en-nu.
– David –

Scroll naar boven