Blog

Boek: hoe het begon…
Graag deel ik met jou mijn avontuur dat heeft geleid naar het uitgeven van mijn eerste boek dat verschijnt op 6 januari 2023.

Zwevend op het randje van leven en dood, ervaar ik de absurditeit van het leven. De strijd om te overleven en mijn intense verlangen naar waarheid en zelfrealisatie, is gezeteld in mijn kindertijd. Al heel jong weet ik dat echte waarheid geen verleden noch toekomst kent. Ook weet ik dat liefde altijd vrij is van oordelen en voorwaarden. Toch ziet mijn leven er anders uit en raak ik deze innerlijke wijsheid kwijt. Ondanks ziekte en ongemak heeft het verlangen mij nooit verlaten. 

Wanneer je, net als ik, bewust word van een onstilbaar verlangen naar het realiseren van de diepste waarheid van je wezen, is dat geen ‘gewoon’ verlangen om te overleven en tijdelijke pleziertjes na te jagen. Dit alles verterende verlangen naar échte vrijheid en vervulling – dat uit het diepste van je wezen naar boven komt – heeft niets te maken met overleven en kan alleen gerealiseerd worden als je niets doet om het te realiseren. 

“Je bent gedesillusioneerd omdat je overal hebt gezocht en niets gevonden wat je blijvende vrede heeft gebracht. Erken je desillusie en stop dan nu met zoeken. Kijk gewoon naar datgene dat kijkt.”

Ratrace

Voortdurend achter je doelen aanrennen veroorzaakt op den duur uitputting en frustratie. Dat is vaak het moment van overgave. Plotseling dringt tot je door dat je als een hamster in het rad rondjes hebt gelopen in de hoop het stukje kaas (je doel) te bereiken. Nu je van het rad af bent gevallen doorzie je helder dat alles illusie is! Alle onbeduidende ellende, nachtmerries en zorgen zijn verdwenen. Het levenswiel van geboorte en dood is tot stilstand gekomen.

Ontwaken

Zo’n ervaring van puur bewustzijn, zonder verhalen, storende gedachten of lastige emoties, is onvoorspelbaar voor de Mind. Zonder dat je het zoekt of iets kán doen, gebeurt het vallen helemaal vanzelf! Als je zo’n ervaring bewust meemaakt dan wéét je dat je bent ontwaakt! Zo’n enorme ervaring vult je hele wezen. Je barst open en ervaart een ongekende gelukzaligheid. Op klaarlichte dag verschijnen er plotseling sterren uit alle windstreken, alsof je ze gewoon kunt aanraken. Je wordt een deel van de eeuwige dans van het bestaan. De stilte die volgt, de vrede, de vreugde, de extatische ontmoeting met je diepste zelf, is een orgastische en onvergetelijke ervaring die je graag wilt delen.

Scroll naar boven