Flower Power

Hippie-bus in Amsterdam

Mijn lichaam vertoont steeds meer tekenen van verval: gewichtsverlies, jeuk, overal pijntjes, angst en depressie. In mijn slaap verschijnt er vaak een schim die elke keer dichterbij komt. Met enorme angst schrik ik wakker en durf nauwelijks weer te gaan slapen. Mijn wereld wordt elke dag kleiner. Ben ik gek aan het worden?

Intussen floreert de ‘Flower Power beweging’ in de wereld. De hippies – idealistische jongeren die de wereld willen verbeteren en vrij willen leven zonder beperkingen van de burgerlijke maatschappij – veroveren Amsterdam terwijl ik vastzit op het Friese platteland. 
Zoekend naar waarheid en verlangend naar vrijheid trouw ik op amper achttienjarige leeftijd. Even lijk ik in het walhalla te zijn tot ik zwanger word. De liefde lijkt te tanen en jaloezie op de nog ongeboren baby doet zijn intrede. Al snel blijkt ook deze verbinding niet zaligmakend te zijn en radeloos zoek ik naar een oplossing. Scheiden is ongeoorloofd en pas dertig jaar later ben ik eindelijk in staat om definitief én liefdevol de huwelijkse-hypnose te doorbreken. Pas dán voel ik me voor het eerst écht vrij! 

Ik kan niet wachten om mijn vleugels uit te slaan en ben hongerig naar kennis en ervaring over het leven.
Dan beginnen er mogelijkheden te verschijnen…

Lees meer…

Scroll naar boven