Video’s algemeen

We hebben nog veel meer video’s dan hier getoond. We zien je graag nog eens terug!

Ontstaan maskers

Om erbij te horen ontwikkelen we als kind maskers. Alle latere ervaringen zitten opgesloten achter de diverse maskers. We doen alsof en vergeten daardoor wie we écht zijn. In mijn boek deel ik met liefde mijn inzichten en ervaring over wie we wérkelijk zijn voorbij de Mind – en hoe we vreugdevol in verbinding kunnen leven zonder maskers, vanuit ons hart en intuïtie. De innerlijke wereld verbergt een geheim dat niet overdraagbaar is en dat je alleen maar zélf kan ontdekken.

Medicijnvergiftiging blijkt geschenk

Kinderen, ouders en leerkrachten laten ervaren wie ze wérkelijk zijn, is mijn drijfveer van waaruit ik diverse programma’s heb mogen ontwikkelen. Diepe en vaak pijnlijke ervaringen hebben mij het gereedschap gegeven van waaruit ik kinderen, ouders en volwassenen mag begeleiden naar hun authentieke zelf.

De ziel kiest de omstandigheden om zichzelf bewust te realiseren

Om gezond op te groeien en het potentieel te kunnen benutten, heeft ieder kind behoefte aan liefde, waardering, bevestiging en aandacht.
Door conditionering zijn kinderen erop gericht om ‘kunstjes’ te leren om erbij te horen.
Onze training is erop gericht om iedereen te laten ervaren dat we meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Deze ervaring opent de weg voor een gezonde verbinding met klasgenoten en anderen.

Ontdek je innerlijke kracht

Verslaving aan lijden komt voort uit: ontkenning, rechtvaardiging, ontwijken, uitleggen, (be)grijpen, verdoven, vermijding, verwerven, verliezen, hebzucht.
Zodra dit besef indaalt, is het onvermijdelijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen emoties zoals: woede, angst, onmacht, wanhoop en élk onnodig lijden. Dan vloeit vanzelf de innerlijke kracht terug en daarmee verdwijnt onvrede en onnodig lijden. 

https://vimeo.com/55217503

Inzicht laat behoefte aan ‘maskers’ oplossen

Om de emotionele pijn maar niet te hoeven voelen, ontstaat een pantser (masker). Het is essentieel om te begrijpen hoe de maskers onstaan. Daarvoor is het nodig om de verwondingen onder ogen te zien. 

https://vimeo.com/55210935

Een collage van Doorbraak-workshops voor volwassenen

Een interactieve bijeenkomst voor een groep professionele trainers en coaches – die de intentie hebben om de krachtige structuur van De Doorbraak in te zetten op scholen en het bedrijfsleven.

https://vimeo.com/manage/videos/67072521

De kracht van ‘MIJN Doorbraak’ betekent …

Een deelnemer aan een ‘MIJN Doorbraak’-dag vertelt over de kracht van dit beproefde programma.

https://vimeo.com/manage/videos/27804592

Eerste Nederlandse Doorbraak-dag op een basisschool

De Doorbraak (onder leiding van David en Indra) biedt kinderen een voorsprong! De programma’s brengen op een speelse manier belangrijke thema’s onder de aandacht: pesten, eenzaamheid, oordelen, respect, veiligheid, waardering en verbinding. De maatwerkprogramma’s zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 7, ouders en leerkrachten.
Deze zeven thema’s vormen de basis voor een krachtige aanpak die ongemakkelijke en pijnlijke situaties op school én daarbuiten rechtzet en heelt … waardoor het kind tot bloei komt en vanuit intrinsieke motivatie leert. Rust keert terug in de klas en op school!
Voor organisaties zijn aangepaste programma’s beschikbaar!

https://vimeo.com/manage/videos/55162266

Informatie-avond voor ouders op een basisschool

Na maanden overleg en planning was het zover: eindelijk een avond met de ouders van kinderen in de leeftijdsgroep 9-12 van een sociocratische (basis)school … als voorbereiding op de Doorbraak-dag die de kinderen zouden meemaken een week later. Door het enthousiasme en openheid van de ouders werd het snel duidelijk dat deze avond een veilige bedding creëerde voor de kinderen – op weg naar het oplossen van pesten op de school, op weg naar een sfeer waarin de kinderen zich veilig, gewaardeerd en geliefd voelen.

https://vimeo.com/manage/videos/49375383

De winnaar is…

In samenwerking met het blad Educare heeft De Doorbraak een gratis Doorbraak-dag aangeboden.
De scholen die in aanmerking wilden komen, moesten schriftelijk voor 31.12.11 hun motivering duidelijk maken.
Op 1.1.12 heeft Frans de Steur, bladmanager van Educare, de winnende school getrokken: Blink Culemborg!
Nu al mogen scholen zich opgeven voor de verloting voor 2013!

https://vimeo.com/manage/videos/34434761

Drie pijlers om door te breken

Door spelletjes en verdiepende vragen wordt een veilige bedding gecreëerd. Daardoor durven kinderen (én volwassenen) iets over zichzelf te delen. Vaak zijn dat ervaringen die moeilijk zijn (geweest). Het delen is essentieel omdat de kinderen (en volwassenen) dan zien dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen!

https://vimeo.com/54858436

Scroll naar boven