Boek-GOUD Winnaar!

Zeven gouden sleutels voor onmiddellijke Zelfrealisatie
Een krachtige methode om obstakels te transformeren op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel gebied

Als Geluks-Coach nodig ik je uit om dit boek ‘Zeven gouden sleutels voor onmiddellijke Zelfrealisatie’ te gebruiken om je gedachten te onderzoeken en te ervaren hoe je Mind geluk én onnodig lijden creëert! Je hebt daarmee een krachtige methode in handen om obstakels te transformeren op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. De soetra’s (korte diepzinnige teksten – afkomstig uit de lijn van Siddhartha Gautama de Boeddha) sporen je aan om te ontwaken. Ook laten ze je ontdekken hoe je radicaal je destructieve gedachten kunt transformeren.

Praktische, eenvoudige en effectieve oefeningen wijzen je de deur naar wie je werkelijk bent. Door oprecht meditatief zelfonderzoek zal het geheim worden onthuld van je onsterfelijke essentie. Daardoor zul je in staat zijn om ongeacht je situatie een bewust, authentiek, vervullend en vreugdevol leven te leiden in liefde in vrijheid.

Samenvatting

Als bij toeval de oneindig kakelende, stressvolle gedachten stilvallen en ik kennis maak met het ego en de verwarrende Mind-spelletjes, onthult zich een groots geschenk. Met ongekende helderheid ervaar ik dat gedachten als niet-goed-genoeg zijn, verlangens, jaloezie, onbegrip, oordelen, angst, boosheid, eenzaamheid, arrogantie, ziekte en pijn me vasthouden in een rad van onnodig lijden. In deze “diepte” ontdek ik dat het niet mijn gedachten zijn die ellende veroorzaken, maar de identificatie met de inhoud van mijn gedachten. Door deze vereenzelviging met mijn (vooral) negatieve gedachten, was ik gaan geloven dat deze de basis zijn van wie ik ben.

 “Het ultieme verlangen van de mens is te ontdekken wie hij in wezen is. Te ontdekken dat achter en dieper dan maskers, rollen en conditioneringen een tijdloze liefdevolle aanwezigheid is.”

“Het voelt vaak alsof er duizenden gedachten in mijn hoofd rondrazen. Zuchtend verlang ik naar een knop waarmee ik mijn gedachten uit kan zetten.”

Eindelijk, tijdens een van mijn dagelijkse meditaties, ontdek ik die uitknop

Door de rust en helderheid die ontstaat, kom ik steeds dieper thuis in mezelf. Daar maak ik kennis met het ego en de verwarrende ‘Mind-spelletjes’ zoals: het gevoel niet goed genoeg te zijn, verlangen, jaloezie, onbegrip, oordelen, angst, boosheid, eenzaamheid, ziekte, pijn, projectie en vooral het oneindig gekakel van mijn stressvolle gedachten op de achtergrond. In deze ‘diepte’ ontdek ik dat het niet mijn gedachten zijn die ongemak en ellende veroorzaken, maar de identificatie met de inhoud van mijn gedachten. Door deze vereenzelviging met mijn (vooral) negatieve gedachten, geloofde ik dat deze de basis zijn van wie ik ben.

Dieper dan het denken, dieper dan het gevoel is wie je wérkelijk bent

Je bent niet je emoties, niet je gedachten. Zelfs niet je lichaam. En dat wéét je ergens diep vanbinnen. De oorlog in je hoofd, het gepieker en de twijfel is ten einde zodra je stopt met zoeken naar een oorzaak en oplossing van je ‘problemen’ en de vervulling van je wensen. Door meditatie en zelfonderzoek zul je ontdekken dat de identificatie met je gedachten – negatief én positief – onnodig lijden veroorzaken. Veel mensen worden geplaagd door gedachten met dezelfde terugkerende thema’s. De meest voorkomende gedachten betreffen onverwerkte ervaringen. Daaruit is de behoefte ontstaan aan bevestiging, aandacht, liefde, waardering, respect, vrijheid, geluk, geloof en zingeving. Maar ook de drang naar macht, geweld, seks, geld en wraak. Al deze ‘behoeftige’ gedachten werken verslavend en zijn gericht op het overleven van de Mind.
En de Mind is niet wie je werkelijk bent.

Inzicht in de werking van de Mind

Verlangen, hoop, geloof, hebzucht, onwetendheid zijn de bron van lijden. Indrukken (horen, zien, ruiken, voelen, proeven) tijdens de dag, zetten zich voort tijdens de slaap. Deze cirkel continueert voortdurend en veroorzaakt onnodig lijden. Bewustzijn van deze staten is de enige kans om het wiel van onnodig lijden te stoppen.

Dit boek nodigt je uit om nieuwe dimensies in je bewustzijn te openen waardoor je inzicht krijgt in de spelletjes van je Mind, je ego en je disfunctioneren. Het snijdt als een zwaard dwars door je illusionaire gedachten en stelt je in staat om de eeuwige essentie van je ware zelf te ervaren. De teksten geven je de sleutels in handen en laten je zien hoe je jouw leven kunt leiden vanuit authenticiteit. De bijbehorende, praktische oefeningen leren je, hoe je radicaal je destructieve gedachten kunt transformeren en je positieve kwaliteiten kunt ontwikkelen. Daardoor zul je in staat zijn om ongeacht je situatie, een bewust, vervullend en vreugdevol leven te leiden in liefde, compassie en vrijheid.

Opbouw

Dit boek is opgebouwd rond zeven hoofdstukken (Zeven gouden sleutels), waarvan de basis bestaat uit drie pijlers: Mind, No-Mind, Waarheid is. De zeven hoofdstukken bevatten in totaal 49 soetra’s (korte, diepzinnige teksten afkomstig uit de lijn van Siddhartha Gautama Boeddha). 

Je krijgt toegang tot antwoorden op vragen als:

 • Wie ben ik?
 • Wat is de zin van geboorte en dood?
 • Hoe weet ik of ik droom of wakker ben?
 • Wat is bewustzijn?
 • Wat is religie – en wat of wie is God?
 • Wat is Waarheid is?
 • Hoe kan ik leven vanuit m’n hart?
 • Wat is Mind en wat is ego?
 • Hoe kan ik mijn gedachten stoppen?
 • Wat is meditatief zelfonderzoek?
 • Wat is zelfrealisatie?
 • Hoe breng ik mijn potentieel tot bloei?
  En uiteraard nog veel meer!

De antwoorden die je vindt, zullen je verbazen én bevrijden

Zodra je ontdekt dat alle antwoorden al in jezelf aanwezig zijn, kom je tot bloei, net als het zaad dat in de grond wacht op de juiste omstandigheden om te ontkiemen en te groeien. Je wordt bewust(er) van het feit dat je niet je lichaam, niet je emoties en niet je gedachten bent. Je mag je gedachten geloven, maar zelfs dát hoeft niet!

Bevrijding van drama

Zoals je zult ontdekken, zijn zowel verleden als toekomst een illusie, een droom. Het enige lijden wordt veroorzaakt door het gedachteplaatje dat je in je hoofd hebt van verleden en toekomst. Wanneer je jouw leven gaat wijden aan meditatie en experimenteert met de kernboodschappen van de soetra’s, ga je het grootste avontuur van je leven beleven. Je gaat jouw zelfgecreëerde drama’s, waarin je gevangen hebt gezeten, doorzien. Tenslotte ga je inzien én ervaren dat echte vreugde alleen kan standhouden door je te onthechten van alle emoties, gevoelens, verlangens, hoop, geloof, hebzucht en verwachtingen. Dat er een ongeboren, tijdloos en eeuwig levend onsterfelijk bewustzijn is, dat er altijd is geweest en altijd zal zijn. Het kwetteren van je Mind verstilt en je ervaart het verrukkelijke, tijdloze contact met je essentie.
Je staat op het punt om de ultieme liefde in vrijheid te ontdekken: een staat voorbij de Mind, de staat van No-Mind.

Mijn wens is dat dit boek mag bijdragen aan de vrede en vrijheid van alle wezens. Dat allen mogen ontwaken in de waarheid die we zijn. De donaties en opbrengsten van het boek worden gebruikt om deze missie te ondersteunen.

Scroll naar boven