Boek-avonturen

Het (dieper) ontdekken van mijn ware zelf, resulteert uiteindelijk in dit boek!

Een ontembaar verlangen om te leven in vrijheid zoals ik werkelijk ben, zonder dogmatisch geloof, zonder maskers of pretenties, brengt me in contact met opleidingen in persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Deze brengen me momenten van diep geluk en innerlijk weten, echter na korte of lange tijd blijf ik opnieuw ontgoocheld achter. 

Mijn nieuwsgierigheid en gedrevenheid om de ultieme waarheid te vinden, jagen mij voort. Ik kan niet rusten in een wereld waarin iedereen ‘nep’ lijkt te zijn en zich anders voordat. Op mijn vraag naar wat nou échte waarheid, liefde en vrijheid is, zie ik vaak een gefronste blik verschijnen. Daarop volgt steevast iets in de trant van: “Hoezo, wat een rare vraag! Jij doet altijd zo moeilijk! God weet alle antwoorden en je moet op hem vertrouwen. Neem nou nog maar een snoepje, een koekje…”.

Gedesillusioneerd trek ik me terug en daarbij valt mijn geloof in een liefdevolle God aan diggelen. Ik voel me alleen en vraag me af wat er mis is met me.

Met mijn ‘radar-systeem’ neem ik de schoonheid en liefde waar van mijn medemens. Tegelijk neem ik ook de lelijkheid en gespletenheid waar. “Wie zie ik nu eigenlijk? Wie is die ander en wie ben ik dan écht?” Ik wil liefdevol en vrij zijn, maar ik voel me een ontevreden buitenstaander, een vondeling die niet past in het plaatje dat mijn zorgzame ouders voor zich zien. 

Met de verhuizing rond mijn puberteit naar een dorp in Friesland slaat de depressie hard toe. Wanhopig probeer ik me staande te houden…

Scroll naar boven