GeluksCoaching

Ontdek je innerlijke sprankel! 

Wanneer je bewust wordt van een onstilbaar verlangen naar wérkelijk geluk en het realiseren van de diepste waarheid van je wezen, dan is dat geen gewoon verlangen om te overleven en tijdelijke pleziertjes na te jagen. Dit verlangen naar échte liefde, innerlijke vrede, vrijheid en vervulling kan alleen gerealiseerd worden als je stopt met achter geluk aan te rennen. 

Hoe kun je stoppen?
Door liefde en geluk te zoeken buiten jezelf raak je vroeg of laat gedesillusioneerd. Als je stopt met aandacht te geven aan belemmerende gedachten, lastige emoties, drama’s en verhalen, dan vallen gedachten vanzelf stil. In deze stilte kun je je gewaarworden van een aanwezigheid. Dit is het pure, onsterfelijke bewustzijn dat door jouw ogen kijkt. Zo’n ervaring van puur bewustzijn is onvoorspelbaar voor het brein. Zonder dat je het zoekt of iets kán doen, gebeurt het vallen helemaal vanzelf! Je bent als het ware in je essentie, je bron ‘gevallen’.

Het geconditioneerde brein

Bij je geboorte ben je heel en onschuldig. Je bent zo klein. Zo vol licht en liefde maar o-zo-afhankelijk. Zonder voeding, liefde en warmte ga je dood. Je leert hoe je aandacht moet trekken zodat je krijgt wat je nodig hebt. Als je zoet bent, krijg je – met een beetje geluk – wat je wilt. Zo leer je hoe je de mensen om je heen moet manipuleren om te overleven. Je onschuldige, magische Zelf leert zich te verstoppen achter een masker om maar niet gekwetst te worden. 

Het magische Zelf leeft nog steeds in jou
Tijdens je ontwikkeling raak je ongemerkt het contact kwijt met je essentie, onbevangenheid en levenslust. Door je conditionering leef je (meestal onbewust) gelijktijdig in twee belevingswerelden: die van de volwassene én die van het innerlijk kind. Je reageert (vaak) op situaties op een manier die bepaald wordt door je ervaringen uit het verleden. Wanneer je iets meemaakt dat je emotioneel raakt, kan er een spontane regressie optreden naar het gekwetste innerlijk kind. Hierdoor ben je niet optimaal in staat geweest een gelukkig en vervullend leven op te bouwen.

Hoe herstel je het contact?
Hoe vaak je ook gekwetst of teleurgesteld bent, het is tot de laatste snik mogelijk om het contact te herstellen met je eeuwige, magische kern.
Het enige dat nodig is, is je verhalen te laten vallen en je huidige kwetsuren te onderzoeken.
De dag dat zelfonderzoek een levenswijze is geworden, is een glorieus moment. De rust, vrijheid en vreugde die je dan ervaart zal een blijvende zegen zijn voor jezelf én je omgeving

Wat is meditatief zelfonderzoek? 
Hierbij richt je in alle rust, je aandacht op je gevoel en ga je voorbij gedachten en concepten over dat gevoel. Met een open Mind en een nieuwsgierige, frisse blik ga je direct en zonder uitstel het gevoel binnen. Je kunt je plotseling bewust worden dat je, net als een hamster in een rad, hebt rondgerend in de hoop je doel te bereiken. Daarmee ontstaat inzicht in wie je écht bent en lost onnodig lijden op. Het gevolg is permanente vreugde en geluk. De bereidheid om oprecht, geduldig en aandachtig waar te nemen welk gevoel zich aandient, is voldoende. Daarbij wordt de aandacht gericht op het lichaam, de basis waar de emotie zich uit.

Toepassing
Dit zelfonderzoek vindt plaats in het heden vanuit een actieve, ontspannen houding en is waardevol bij stressvolle overtuigingen, oordelen, fysieke pijn en lastige gevoelens/emoties. 

Uitnodiging
Wanneer je bereid bent om jezelf over te geven aan meditatief zelfonderzoek, dan ben je van harte welkom voor een gratis video-afspraak van max. 20 minuten.
Ontdek hoe jij intens gelukkig kunt zijn én blijven. Je zult ervaren dat alles wat je zocht, zó dichtbij is dat je niet begrijpt dat je het niet opmerkte.

Schitter en deel je stralende Zelf met de wereld!

Scroll naar boven