GeluksCoaching

Ontdek je innerlijke sprankel! 

Wanneer je bewust wordt van een onstilbaar verlangen naar wérkelijk geluk en het realiseren van de diepste waarheid van je wezen, dan is dat geen gewoon verlangen om te overleven en tijdelijke pleziertjes na te jagen. Dit verlangen naar opréchte liefde, innerlijke vrede, vrijheid en vervulling kan alleen gerealiseerd worden als je stopt met achter geluk aan te rennen. 
Stoppen is alleen mogelijk als je bewust bent dat alles wat je tot nu toe hebt bereikt of ervaren, je niet de blijvende voldoening en vervulling heeft geschonken. Je voelt je nog steeds gevangen als een hamster in een rad die alsmaar rondjes rent.
Ben je moe en uitgeput van dat rennen, ontdek dan wie je écht bent. Luister naar je hart die je ’thuis’ roept. Thuis in de bron.

Ontstaan lijden

Bij je geboorte ben je heel en onschuldig. Je bent zo klein. Zo vol licht en liefde maar o-zo-afhankelijk. Zonder voeding, liefde en warmte gaat je lichaam dood. Om te overleven in deze duale wereld, raak je tijdens je ontwikkeling ongemerkt het contact kwijt met je essentie, onbevangenheid en levenslust. Je leert hoe je aandacht moet trekken zodat je krijgt wat je nodig hebt. Als je zoet bent, krijg je – met een beetje geluk – wat je wilt. Je leert hoe je de mensen om je heen moet manipuleren. Je onschuldige, magische Zelf verdwijnt gaandeweg achter een masker, om maar niet gekwetst te worden. Zo raak je meer en meer verwijderd van je bron.

Die magische kern leeft nog steeds in jou

Door je conditionering leef je (meestal onbewust) gelijktijdig in twee belevingswerelden: die van de volwassene én die van het innerlijk kind. Je reageert (vaak) op situaties op een manier die bepaald wordt door je ervaringen uit het verleden. Wanneer je iets meemaakt dat je emotioneel raakt, kan er een spontane regressie optreden naar het gekwetste kind in jou. Hierdoor ben je niet optimaal in staat (geweest) een gelukkig en vervullend leven op te bouwen.

Lijden is een keus: hoe kun je stoppen?

Door liefde en geluk te zoeken buiten jezelf raak je vroeg of laat gedesillusioneerd. Voortdurend achter je ‘geluks’-doel aanrennen veroorzaakt op den duur uitputting en frustratie.
Dat is vaak het moment van overgave. Plotseling dringt tot je door dat je, net als een hamster in een rad, hebt rondgerend in de hoop je doel te bereiken. Zodra je van het rad af bent gevallen, zie je duidelijk dat alles slechts een illusie is! Alle onbeduidende ellende, nachtmerries en zorgen verdwijnen.

Bewustzijn

Nu je – misschien voor een enkel moment – hebt ervaren dat alles een illusie is, is het van wezenlijk belang om geen aandacht te geven aan belemmerende gedachten, lastige emoties, drama’s en verhalen. Je gedachten worden rustiger en vallen uiteindelijk vanzelf stil. In deze stilte kun je je gewaarworden van een alomtegenwoordige aanwezigheid. Dit is het pure, onsterfelijke bewustzijn dat door jouw ogen kijkt. Zonder dat je het zoekt of iets kán doen, gebeurt het vallen helemaal vanzelf! Je bent als het ware in je essentie, je bron ‘gevallen’.

Zo’n ervaring van puur bewustzijn, zonder verhalen, storende gedachten of lastige emoties, is onvoorspelbaar voor de Mind.  Als je zo’n ervaring bewust meemaakt dan realiseer je je dat je bent ontwaakt in onbegrensd geluk! Zo’n enorme ervaring vult je hele wezen. Je barst open en ervaart een ongekende gelukzaligheid. Op klaarlichte dag verschijnen er plotseling sterren uit alle windstreken, alsof je ze gewoon kunt aanraken. Je wordt een deel van de eeuwige dans van het bestaan. De stilte die volgt, de vrede, de vreugde, de extatische ontmoeting met je diepste Zelf, is een orgastische en onvergetelijke ervaring.
Het rad van lijden is gestopt!

Hoe herstel je het contact?

Hoe vaak je ook gekwetst of teleurgesteld bent, het is tot de laatste snik mogelijk om het contact te herstellen met je eeuwige, onschuldige mystieke, magische kern. Het enige dat nodig is, is bewust te worden van de verhalen die je bent gaan geloven over je kwetsuren uit het verleden.
Meditatief zelfonderzoek is daarbij een directe manier om je magische kern te ervaren. 

“De dag dat zelfonderzoek een levenswijze is geworden, is een glorieus moment. De rust, vrijheid en vreugde die je dan ervaart zal een blijvende zegen zijn voor jezelf én je omgeving.”

Toepassing meditatief zelfonderzoek

Hierbij richt je in alle rust, je aandacht op je gevoel en ga je voorbij gedachten en concepten over dat gevoel. Met een open Mind en een nieuwsgierige, frisse blik ga je direct en zonder uitstel het gevoel binnen. Je kunt je plotseling bewust worden dat je, net als een hamster in een rad, hebt rondgerend in de hoop je doel te bereiken. Daarmee ontstaat inzicht in wie je écht bent en lost onnodig lijden op. Het gevolg is permanente vreugde en geluk. De bereidheid om oprecht, geduldig en aandachtig waar te nemen welk gevoel zich aandient, is voldoende. Daarbij wordt de aandacht gericht op het lichaam, de basis waar de emotie zich uit.
Dit zelfonderzoek vindt plaats in het heden vanuit een actieve, ontspannen houding en is waardevol bij stressvolle overtuigingen, oordelen, fysieke pijn en lastige gevoelens/emoties. 

Geluk is je geboorterecht – schitter en deel je stralende Zelf met de wereld!

Ontdek hoe jij intens gelukkig kunt zijn én blijven. Je zult ervaren dat alles wat je zocht, zó dichtbij is dat je niet begrijpt dat je het niet opmerkte.

Scroll naar boven