Video’s en foto’s boekpresentatie

Achter de schermen werken we gestaag door aan het beschikbaar maken van meer foto’s en video’s…

Boekpresentatie – Welkom

Opleidingen, trainingen, workshops én mijn levenslessen, zijn dé inspiratiebron geweest voor het schrijven van dit boek.
Er was een moment dat ik terugkwam uit India en mijn vrienden vertelde over mijn ervaring. Ze hingen aan mijn lippen en moedigden me aan om een boek te schrijven. Mijn hart maakte een sprong en toch aarzelde ik. Pas later werd ik me bewust van mijn onzekerheid, mijn gevoel ‘niet goed genoeg te zijn’.
De twijfel veroorzaakte oorlog in mijn hoofd met gekmakende rondtollende gedachten over verleden en toekomst. Ontzet, zag ik dat ik mijn plaats had afgestaan aan mijn Mind die de auto bestuurde terwijl ik (mijn essentie) achterin zat. En precies dáár gaat dit boek over!

https://youtu.be/fQmFSQTkoTI

Het geheim ontrafeld

Je essentie is zichtbaar, naakt voor iedereen die genoeg om je geeft om dit te ervaren…

https://youtu.be/mK5KDsHoxQw

Niet wát, maar hóe!

Je Mind houdt je gevangen in een wereld van dromen, illusie en valse spiegelbeelden.
Het is net als een film die geprojecteerd wordt op het witte doek: je blijft zien wat je wilt en kunt zien, je blijft horen wat je wilt en kunt horen. Je ziet de werkelijkheid nooit zoals ze is.
Door het uitzetten van de projector (wat gebeurt bij meditatie) verschijnt plotseling de werkelijkheid zoals die is, omdat er niets op het witte doek wordt geprojecteerd.
De kunst is als waarnemer te kijken – het is niet wát er gebeurt op het scherm, maar hoe we met een situatie omgaan.

https://youtu.be/0Hd6ms9-9t4

Tijd is een illusie

Rigide vasthouden aan afspraken geeft spanning en ongemak.
Durf eens lekker gek te doen!

https://youtu.be/x6dCO_BP6bI

Wie ben je écht, zonder je rollen?

Er kan een moment in je leven ontstaan wanneer je uitgeput bent van het zoeken naar wie je bent.
Zoeken bij wie je hoort. Misschien vertel je een verhaal over jezelf als de ontwaakte, de therapeut, de meester, het slachtoffer, de goeie, de slechte, de wat-dan-ook.
Je bent teleurgesteld en verdwaald in de rollen, de maskers die je hebt aangenomen om je pijn maar niet te hoeven voelen.

https://youtu.be/XocH-NOlv-c

Kinderen als spiegel

Kinderen die niet passen in het schoolsysteem worden al snel gelabeld als autistisch.
De leerkrachten weten zich vaak geen raad met moeilijk gedrag van deze (hooggevoelige). Ze zetten de ouders onder druk om het kind te laten onderzoeken.
Als het kind gediagnosticeerd is als autistisch (ADHD, PDD-NOS, ADD, dyslectisch en nog veel meer), is het advies meestal het innemen van medicatie.

https://youtu.be/x8CJ11uwQvk

Ouders, leerkrachten én kinderen lijden door eisen overheid

Het huidige schoolsysteem creëert robotkindjes. Iedereen moet aan de eisen voldoen. Er wordt niet meer gekeken naar de individuele behoeften en kwaliteiten van het kind.
Aangetoond is dat eenzijdige stimulatie van de hersenen een kind verminkt (vooral hooggevoelige kinderen); het raakt uit balans, in de war, met als gevolg terugtrekking, onderpresteren, faalangst, ziekte, agressie en/of depressie.
Docenten en leerkrachten duwen – onder druk van de schoolinspectie – de lesstof geforceerd bij het kind naar binnen. Vervolgens raken ze zelf in de stress omdat ze zien dat het kind vaak nog helemaal niet toe is aan nieuw materiaal.
In mijn praktijk ontmoet ik kinderen, ouders én leerkrachten die weten dat het allemaal niet klopt, die zien dat het kind verandert in een zombie, een robot.

https://youtu.be/HTHKUkBTnTM

Het geschenk van schrijven

Afstemming op de bron tijdens het schrijven, heeft me in direct contact gebracht met de de bron van al wat is.
De activiteit van de Mind kwam plotseling tot stilstand en onthulde de eeuwige aanwezigheid van wie we wérkelijk zijn, voorbij de Mind, voorbij gedachten, voorbij gevoelens en emoties, zélfs voorbij het lichaam.
Kort na deze ervaring zag ik hoe mijn intellectuele gedachten me vaak afhield van de onmiddellijke ervaring.
Een wilde en hartstochtelijke lach welde op en ik ging uit mijn dak; een moment lang stond ik te dansen, zingen, waarbij de ‘ik’ verdween.
De uitnodiging is om het intellect voor een moment aan de kapstok te hangen, zodat je – net als ik – vrijheid, vreugde en verbinding ervaart.

https://youtu.be/ycG4I7730RQ

Iedereen wil erbij horen!

Kinderen hebben de bevestiging nodig dat ze geliefd zijn en waardevol.
Dat geeft zelfvertrouwen, wat óók doorwerkt in de toekomstige volwassene.

https://youtu.be/tSmFf9_8OAA

Eerlijk zijn

Hoe kunnen we authentiek zijn?
Wat speelt er allemaal en wat kunnen we eraan doen?

https://youtu.be/Ac_Q2_OPlB0

Allemaal beschadigd

De allereerste indrukken van een kind, vormen de basis die de rest van het leven een rol zal spelen.
Als het geluk heeft, mag het kind zelf zijn groei-tempo bepalen. In dat geval geven ouders gehoor aan de primaire behoeften en bieden troost als hij dat nodig heeft.
Maar ook al doen ouders nog zo hun best, de verlichte ouder moet nog geboren worden.
Gelijk met het kind worden ook de vader en moeder geboren.

https://youtu.be/L_63tKuHqqU

Gevangen in doods-schrik

Alles wat ik wilde was mezelf bevrijden van overbezorgde ouders en familie. Ik dacht dat trouwen de deur was naar mijn vrijheid. Niets bleek minder waar.
Als kind had ik sterk het gevoel dat ik niet kon zijn wie ik werkelijk was. En omdat ik erbij wilde horen en ging ik me aanpassen. Zo ontstond het gevoel gevangen te zijn.
Wanhopig zocht ik een uitweg. Ik wist dat ik vrij wilde zijn om werkelijk gelukkig te kunnen zijn. Maar ik wilde mijn familie en vrienden niet teleurstellen. Maar de waarheid is – zoals ik veel later ontdekte – dat ik bang was om het bekende los te laten. Ook al knelde het vaak waardoor ik me meer dood dan levend voelde. Dit gevoel stopte ik weg achter een masker. Totdat de bel ging en ik me ‘dood’ schrok.

https://youtu.be/HmeuhZ-JpUc

Wie ben je écht, zonder je rollen?

Er kan een moment in je leven ontstaan wanneer je uitgeput bent van het zoeken naar wie je bent. Zoeken bij wie je hoort.
Misschien vertel je een verhaal over jezelf als de ontwaakte, de therapeut, de meester, het slachtoffer, de goeie, de slechte, de wat-dan-ook.
Je bent teleurgesteld en verdwaald in de rollen, de maskers die je hebt aangenomen om je pijn maar niet te hoeven voelen.

https://youtu.be/XocH-NOlv-c

Wie ben je écht?

Het doorzien van je identificatie met je rollen, je verslavingen, je zelfverraad, je verlangen, je twijfels, je egoïstische gedrag en je negatieve gewoonten, geeft een spirituele schok van herkenning.
Door meditatief zelfonderzoek valt de vraag ‘Wie ben je?’ helemaal weg. Er is niemand meer…

https://youtu.be/J5TqFuRygl8

Scroll naar boven