Wie is Gangaji?

Geboren in Texas (1942) met de naam Merle Antionette Roberson, roepnaam Toni, verhuisde zij als baby naar Clarksdale, Mississippi.
Ze groeide op en was vrij om rond te dwalen in het blanke gedeelte van de stad en te spelen aan de oevers van de plaatselijke kreek. In veel opzichten was het een goed leven. Maar van binnen voelde ze de afschuw van haar familie, alcoholistische moeder, stad en vooral haar eigen innerlijke duisternis.

Op de middelbare school ontdekte ze hoe ze anderen kon behagen om de liefde en aandacht te krijgen waar ze naar verlangde. Ze ging studeren en was vastbesloten om te trouwen. Ondanks dat alles zogenaamd perfect was, voelde ze zich ellendig en al haar pogingen om aan zichzelf te ontsnappen leverde niets op. Ze scheidde van haar eerste man en later ontmoette ze Eli Jaxon-Bear (haar huidige man) voor wie waarheid en vrijheid het belangrijkste zijn. Dat was het begin van haar spirituele reis.

Ze waren gelukkig met elkaar en hun dochter maar onder al het geluk en succes lag nog steeds een diep verlangen. Uitgeput door de eisen van de materialistische levensstijl en het zoeken naar een ware leraar om voorgoed te ontwaken, ontmoeten ze uiteindelijk hun spirituele leraar H.W.L. Poonja, liefkozend Papaji genoemd. Deze Indiase wijsgeer en verlichte goeroe belichaamde zelfonderzoek en onderwees dit als het directe pad naar verlichting, naar het voorbeeld van zijn goeroe, Sri Ramana Maharshi. 
Wat daarna gebeurde verraste hen beiden en veranderde de loop van hun leven voorgoed.

“De ontmoeting, vol gelukzaligheid en zelfrealisatie met deze krachtige levende meester, onthulde eindelijk de voltooiing van haar verlangen.”

Na enkele weken en vele momenten van schoonheid en gratie, maar ook van verschrikking en pijn, was het tijd om terug te keren naar huis. Papaji had haar de naam Gangaji gegeven en vroeg haar om haar ervaring te delen. Zij had geen idee hoe dit zou kunnen gebeuren maar hij verzekerde haar dat de mensen die geïnteresseerd waren haar vanzelf zouden vinden. Dat is de afgelopen dertig jaar ook gebleken en velen hebben zelfrealisatie gevonden dankzij haar heldere, liefdevolle én scherpe aanwezigheid.

Meer over Gangaji: https://gangaji.org/about-gangaji

Scroll naar boven