Recensies

Foto Peter Brokke

Als je je bewogen voelt om een recensie te plaatsen, dan kan dat anderen helpen om een bewuste keus te maken die bij hén past. Zo kun jij jouw bijdrage leveren aan een liefdevolle, vrije wereld, ongeacht de persoonlijke situatie of omstandigheden.

Bij de vraag van Deva Indra “Wie ben je werkelijk?” raakte ik in paniek, het tumult in mijn hoofd was heftig! Maar al snel voelde ik een verschuiving van mijn hoofd naar mijn hart, waarop een diepe stilte volgde die mij sindsdien niet meer heeft verlaten.
Zij heeft mij bewust gemaakt van mijn negatieve gedachten, zoals zelfhaat, angst en boosheid en dit boek biedt direct inzicht in de spelletjes van de Mind.
– Daniel –

Verfrissend, helder, in- en overzichtelijk, toepasbaar… Indra’s toewijding aan haar innerlijke werk doet volledig recht aan wat de mysticus Osho verwoordt in het Boek der Geheimen. Haar liefde voor Osho en het vertrouwen in haar pad van belichaming heeft geleid tot een waardevol, toegankelijk en praktisch handboek.
– Wilko Iedema – SAMO, praktijk voor Rebalancing

Een krachtige formule om direct te ontwaken!
– Petra –

Dit boek heeft een unieke frisheid en kracht. Soms radicaal, maar altijd vol liefde voor jou.
– Anand Kaiyum – HealthCheck

Ik vind je boek gewéldig, er staat zoveel in!  Ik kwam erachter dat ik altijd heb gedacht dat ik intelligent ben als ik veel denk. Maar het is zoveel beter en rustiger als m’n denkhoofd af en toe even pauze heeft. Ik heb anderen je boek aangeraden.
– J.W. –

Fris en warm, dat “vind ik” ervan. En ook nog helder! Ik denk dat Indra een mooi en lezenswaardig boek heeft geschreven.
– Ronald de Caluwé – www.breingolven.nl

De concrete en enthousiaste manier van schrijven maakt dit boek toegankelijk en motiverend. Daar waar de meeste soortgelijke boeken voortborduren op abstracte wijsheden, pakt Deva Indra het op een originele en no-nonsens manier aan. Ze verbindt de soetra’s aan alledaagse herkenbare situaties en handelen. Als lezer is er (h)erkenning van mijn eigen emoties en gedrag en tegelijk nodigt ze uit om werkelijk stil te worden. Het eindresultaat is een verfrissend praktisch handboek om onnodig lijden te beëindigen en het leven te ontmoeten in al zijn glorie.
– Antoine –

Zoekende geest… daar ben ik mee behept, onderzoek alles en behoud het goede.
Ik zal u niet belasten met alle wel en wee van mijn zoektocht, inmiddels ben ik 71 jaar en hoe ik er nu in sta vind ik veel belangrijker. 
Mijn ervaring is dat ik onderdeel ben van een groot weefsel, in mijn eigen kring maar ook in de wereld om me heen. Of ik dat nu wil of niet en ja, ik kan mij ervoor afsluiten maar naar mijn bescheiden mening werkt dat niet. Dat maakt dat ik mij verantwoordelijk voel voor…. En dat maakt ook dat ik ergens voor  ga staan. Mijn grenzen duidelijk maken, want door het lot en mijn lotsverbondenheid met mijn clan, kan ik het naar mijn idee alleen goed doen als ik mij uitspreek en me kenbaar maak. Als dat om wat voor reden moeilijk is of gaat, kijk ik regelmatig naar mijzelf en stel mijzelf de vraag ‘waarom lukt het niet?’  Vaak kom ik dan uit bij angst voor de confrontatie en als ik dat weer helder heb kan ik weer handelen. Soms gefaseerd en stap voor stap, maar dat mag van mijzelf. Gelukkig kwamen er vele leraressen en leraren op mijn pad, waaronder Indra. Dankbaarheid in mijn hart en ziel dat ze op mijn pad kwamen. Jij ook Indra dank.
– Lida –

Je boek ziet er prachtig uit!!! Ik kan niet wachten eraan te beginnen. 
– Johanna – www.joanmullerlasource.wordpress.com

Heb de eerste 40 pagina’s gelezen vandaag. Ik denk dat ik die nog maar een keer ga lezen want ik lees hele stukken maar echt begrijpen doe ik het niet. Dat vind ik nou echt waar voor m’n geld. Een boek die ik een paar keer kan lezen om steeds meer ervan te begrijpen. Ik las, zoals in de inleiding staat ook alvast een paar stukjes verder in het boek. Dat was voor mij makkelijker te begrijpen. Ik voel wel dat dit boek me een hoop (inzichten) gaat brengen en vind het ontzettend mooi om te lezen omdat jij het geschreven hebt, Indra!
– Erik – https://www.tppdiseraad.nl

Lieve Deva Indra, ik heb je boek uitgelezen dit weekend. Mooi!
– Diana – https://bewustzijnenzo.nl

Door jouw boek word ik me bewust van mijn angst, boosheid en (daar schrok ik van!) zelfhaat! Ook zie ik nu de spelletjes die mijn Mind speelt. Jouw concrete en enthousiaste manier van schrijven maakt dat ik me uitgenodigd voel om door te zetten. Ik zie dat de meeste soortgelijke boeken die ik gelezen heb te abstract zijn. Op een originele en humoristische manier weet jij alledaagse herkenbare situaties en handelingen tot leven te brengen. Ik word er stil van… 
Dank voor dit waardevolle en verfrissende boek. Ik zie nu in hoe ik zelf onnodig lijden creëer!
– A –

Alweer een boek over persoonlijke ontwikkeling?
Alweer iemand die het ‘Beloofde Land’ aankondigt?
Feitelijk wél, maar significant ANDERS!
Deva Indra’s uiterst persoonlijke onthullingen, samen met de wijsheden van Atisha, maken een dusdanige indruk dat ik – als ’t ware – me ingezogen voel in de noodzaak om haast te maken met het leegmaken van mijn innerlijke kelder en zo beter dan ooit in het moment te leven.
De directe schrijfstijl, in eenvoudige, indringende taal, de korte, overzichtelijke paragrafen… alles draagt bij aan een waardevol boek dat een cruciale leidraad mag vormen voor eenieder die authentiek wil leven.
– David –

Gisteren een prachtig gesprek met Deva Indra gehad. Ik voel nu een mix van afscheid nemen van maskers, afscheid nemen van het ervaren (en willen opvullen) van tekorten (zelfs rouwen), van onzekerheid, angst voor het onbekende en misschien wel angst voor mijzelf/de bron, verwarring, onduidelijkheid over de oorsprong en ook vrijheid en juist veel vertrouwen. Het lijkt wel op het herschrijven van mijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’. Deze nieuwe laag richting oorsprong/essentie kon ik niet bereiken zonder voorgaande ervaringen en waarschijnlijk ook niet zonder jouw hulp, lieve Indra! Bewustwording was daar onderdeel van – wat de laatste jaren als noodzakelijk en veilig voelde om van daaruit te verklaren en in de actiestand te komen – dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Dat ik ook daarin niet hoef te blijven hangen ben ik nu bewust. Gisteren hielp je mij om het pad naar die essentie – de oerbron – in mij te vinden en ik kreeg contact. Het voelt alsof daar een lampje is aangezet en het pad er naartoe niet meer in het donker ligt. Ik hoop dat ik daar vaker kan komen en vanuit die mooie en zuivere plek kan handelen (of juist niet) en daarin mijn rust vindt!
– Peter –

Met veel plezier heb ik de filmpjes van Indra’s boekpresentatie nog eens bekeken en genoten van de passie waarmee zij vertelt over haar ‘reis naar huis’. Sinds zij jaren geleden bij mij het Flowering traject voor zelfexploratie volgde en haar nieuwe naam ontving heeft zij vele wegen bewandeld en beproevingen doorstaan die uiteindelijk hebben geresulteerd in de stralende en inspirerende aanwezigheid die zij nu is. Dat dit nieuwe boek en de aanstekelijke vitaliteit van deze liefdevolle ‘vroedvrouw voor de tweede geboorte’ bevrijding, licht en vreugde mogen brengen in de levens van velen!
– Yoyo van der Kooi – www.yoyo.nl

“Iedereen die ooit een vraag heeft (gehad) over het ‘waarom’ van het leven, over het ‘mens zijn’, vindt hier prikkelende richtlijnen om – door oprechte zelf-reflectie – z’n antwoorden te ontdekken.
Met haar voorbeelden uit de praktijk – haar eigen leven – weet Indra de soms complexe, compacte leerpunten juist ‘uit te pakken’ en te illustreren op een onthullende, persoonlijke manier die haar boek zeldzaam leesbaar én nuttig maakt.”
– Anand Kaiyum –

Waardevol en liefdevol boek over wie we werkelijk ZIJN! Prachtig inzicht in onze dubieuze mind!
“Een echte aanrader.”
– Mieke –

Scroll naar boven